Táto tortička bola pre moju veľmi dobrú kamarátku Adiku. Je to človiečik, ktorý mi vždy vykúzli úsmev na tvári, tak snáď som ju trošku potešila aj ja :-)
Na internete som čítala veľa receptov na korpus Red velvet, ale nakoniec som sa rozhodla pre tento, ktorý Vám napíšem. Aj keď som sa spoľahla na "alchýmiu" a dúfala som, že výsledok bude červený, nestalo sa tak. Bol viac hnedý ako červený, takže v mojom prípade by som ho skôr mala nazvať "Brown velvet". Napriek tomu bol korpus jemný a chuťovo výborný.
Na cesto:
500 g hladkej múky
4 PL holandského kakaa
1 čl soli
226 g masla
600 g kryštálového cukru
4 veľké vajcia
2 pl vanilkového extraktu
480 ml cmaru
2 čl octu
2 čl sódy bikarbóny
1 čl gélového červeného farbiva - pokiaľ ale chceme mať korpus červený musíme ho pridať viac
Plnka:
500 g mascarpone
1 33% smotana na šľahanie
2 PL vanilkového extraktu
cukor podľa chuti
citrónová šťava podľa chuti, ja som použila šťavu z 1,5 veľkého citróna
maliny
Postup:
Najskôr si preosejeme múku, kakao a soľ. Vyšľaháme si mäkké maslo s cukrom do peny, pridáme po jednom vajíčka a vanilkový extrakt. Do cmaru si primiešame červené farbivo.
Do maslovej zmesi pridáme najskôr 1/3 múky s kakaom, premiešame, pridáme 1/2 cmaru, opäť 1/3 múky, zvyšok cmaru a nakoniec prisypeme zvyšok múky. Nakoniec si v miske zmiešame ocot so sódou a ešte kým táto zmes šumí, primiešame ju rýchlo do cesta. Cesto rozdelíme do dvoch, 26 cm tortových foriem, ktoré sme si vymazali maslom a vysypali múkou. Pečieme pri 175 stupňoch približne 40 minút. Po upečení nechajte korpusy chvíľku vychladnúť vo forme a najlepšie je ich dať do druhého dňa do chladničky, aby sa Vám s korpusmi lepšie pracovalo.
Na plnku si do hustej peny vymiešame mascarpone so smotanou, pridáme cukor, vanilkový extrakt a šťavu z citrónov. Keď už máme hotovo, stačí nám korpusy spojiť s plnou, pridať, čo najviac malín a tortu ozdobiť.
Môj výsledok bol takýto .. :-)
2 komentáre:
Skoda, ze neostalo ani srdiecko:-(
No nabuduce musime nejake odlozit :-)
Zverejnenie komentára