Na 24 cm tortovú formu budeme potrebovať:
(ja som v tomto prípade použila na cesto 2 dávky)
7 vajec
7 PL trstinového cukru
Štipka soli
5 PL polohrubej múky
1 PL vanilkového extraktu
2 PL holandského kakaa
50 g nepomletého maku
1 prášok do pečiva
Parížska šľahačka:
500ml šľahačky
250 g 75% čokolády
Maliny - najlepšie by bolo čerstvé, ale kedže v tomto ročnom období je to problém, tak som použila mrazené
Ľubovoľný džem
Postup:
Na cesto si najskôr oddelíme žĺtka od bielok. Vyšľaháme bielka so štipkou soli. Keď už je bielkový sneh ako obláčik, postupne pridávame po jednej lyžici cukor a dobre hmotu prešľaháme. Potom do tejto hmoty pridáme vanilkový extrakt a postupne zašľaháme po jednom pridávané žĺtka. Múku s kakaom a práškom do prečiva preosejeme a vmiešame do nej mak.
Takto pripravenú suchú zmes, jemne vmiešame do vajíčkovej zmesi a vlejeme, do maslom vytretej, tortovej formy na pečenie. Pečieme pri 175 ° C približne 30 minút. Keďže, každá z nás má inú rúru na pečenie, najistejšie je vyskúšať, či je korpus upečený špajlou :-).
Na plnku si roztopíme čokoládu v šľahačke. Čokoládovú šľahačku necháme v chladničke chladiť približne 2-3 hodiny. Potom ju ručným šľahačom vyšľaháme do zhustnutia. A krém máme hotový , pripravený na použitie.
A potom je to už jednoduché. Korpus si prerežeme na 3 časti, natrieme prvú vrstvu najskôr džemom, navrstvíme na džem krém a posypeme ho malinami. S druhou vrstvou spravíme to isté a posledný korpus len priložíme na krém. Tortu potrieme zvyšným krémom a necháme ju v chladničke, najlepšie, niekoľko hodín stuhnúť.
A potom.... v ozdobení tortičky sa medze nekladú.... ja som vytvorila toto :-). Povrch torty som ozdobila hmotou Smart Velvet, ktorú som zafarbila a penu som vytvorila z 2 bielok vyšľahanými nad parou s práškovým cukrom a citrónom
Prajem Vám dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára