pondelok 13. januára 2014

Čokoládovo - maková torta plnená parížskou šľahačkou s malinami.

Moja "polovička" je čokoholik. Kedže sa blížia jeho meniny a včera k nám prišla naša rodinka, potriasť mu rúčkou, tak som sa rozhodla, že mu pripravím malé sladké prekvapenie, ktoré bude mať v sebe všetko , čo má rád.


Na 24 cm tortovú formu budeme potrebovať: 

(ja som v tomto prípade použila na cesto 2 dávky)
7 vajec 
7 PL trstinového cukru
Štipka soli
5 PL polohrubej múky
1 PL vanilkového extraktu
2 PL holandského kakaa
50 g nepomletého maku
1 prášok do pečiva

Parížska šľahačka:
500ml šľahačky
250 g 75% čokolády

Maliny - najlepšie by bolo čerstvé, ale kedže v tomto ročnom období je to problém, tak som použila mrazené

Ľubovoľný džem


Postup:

Na cesto si najskôr oddelíme žĺtka od bielok. Vyšľaháme bielka so štipkou soli. Keď už je bielkový sneh ako obláčik, postupne pridávame po jednej lyžici cukor a dobre hmotu prešľaháme. Potom do tejto hmoty pridáme vanilkový extrakt a postupne zašľaháme po jednom pridávané žĺtka. Múku s kakaom a práškom do prečiva preosejeme a vmiešame do nej mak.
Takto pripravenú suchú zmes, jemne vmiešame do vajíčkovej zmesi a vlejeme, do maslom vytretej, tortovej formy na pečenie. Pečieme pri 175 ° C  približne 30 minút. Keďže, každá z nás má inú rúru na pečenie, najistejšie je vyskúšať, či je korpus upečený špajlou :-).
Na plnku si roztopíme čokoládu v šľahačke. Čokoládovú šľahačku necháme v chladničke chladiť približne 2-3 hodiny. Potom ju ručným šľahačom vyšľaháme do zhustnutia. A krém máme hotový , pripravený na použitie.
A potom je to už jednoduché. Korpus si prerežeme na 3 časti, natrieme prvú vrstvu najskôr džemom, navrstvíme na džem krém a posypeme ho malinami. S druhou vrstvou spravíme to isté a posledný korpus len priložíme na krém. Tortu potrieme zvyšným krémom a necháme ju v chladničke, najlepšie, niekoľko hodín stuhnúť. 
A potom.... v ozdobení tortičky sa medze nekladú.... ja som vytvorila toto :-). Povrch torty som ozdobila hmotou Smart Velvet, ktorú som zafarbila a penu som vytvorila z 2 bielok vyšľahanými nad parou s práškovým cukrom a citrónom 
Prajem Vám dobrú chuť!








Žiadne komentáre: